Suora yhteys Oulusta Tukholmaan!

https://www.finavia.fi/fi/uutishuone/2018/suora-yhteys-oulusta-tukholmaan-palaa-marraskuussa

SAS on ilmoittanut, että se aloittaa lennot Oulun ja Tukholman välillä 5. marraskuuta 2018 alkaen. Reittiä operoidaan kumpaankin suuntaan maanantaisin, keskiviikkoisin, perjantaisin ja sunnuntaisin.

SAS julkisti 3.5.2018 alkavansa lentää Oulusta suoraan Tukholman Arlandalle. Edellisen kerran Oulusta pääsi Ruotsin pääkaupunkiin suorilla reittilennoilla vuonna 2014.

– Olemme mielissämme, että SAS kasvaa edelleen Suomessa ja avaa uuden reitin Oulusta Tukholman Arlandaan marraskuussa 2018. Olemme työskennelleet yhteistyössä BusinessOulun ja SAS:n kanssa palauttaaksemme tämän suoran reitin tukemaan Oulun alueen kasvua. Matkustajamäärät Oulun lentoasemalla ovat olleet kasvussa ja saavuttavat tänäkin vuonna miljoonan matkustajan rajapyykin. Finavia onkin jo investoinut viime vuosina yli 17 miljoonaa euroa Oulun lentoasemaansa, sanoo reittikehityksen johtaja Petri Vuori Finavialta.

SAS kertoo käyttävänsä reitillä kanadalaisen Bombardierin valmistamaa 90-paikkaista CRJ 900 -konetyyppiä.

– Reittiemme ja tuotteidemme hyvä vastaanotto ilahduttaa ja antaa meille mahdollisuuden panostaa tulevan talvikauden tarjontaamme ylläpitämällä reittejä sekä lisäämällä lähtöjä. Olemme myös iloisia, että voimme perustaa uusia reittejä, sanoo SAS:n toimitusjohtaja Rickard Gustafson.

Oulun lentoasema on Suomen toiseksi vilkkain. Asiakastyytyväisyystutkimuksissa se on arvioitu Suomen parhaiden lentoasemien joukkoon erinomaisin tuloksin. Viimeksi vuonna 2016 se nimettiin Vuoden lentoasemaksi. 

Vuoden 2018 alusta huhtikuun puoliväliin saakka matkustajamäärä on kasvanut noin kuusi prosenttia viime vuoden alkuun verrattuna.

– Uudelleen aktivoitava yhteys liittää lentokentän osaksi SAS:n verkostoa ja parantaa merkittävästi matkustajien yhteyksiä Oulusta muualle Pohjoismaihin, Eurooppaan ja kauemmaskin. Samalla se tarjoaa kansainvälisille matkustajille uuden reitin Ouluun. Uskomme yhteyden luovan myös luontaista uutta liiketoimintaa, tutkimus- ja kehitysyhteistyötä sekä koulutuskontakteja Tukholman ja Oulun välillä, visioi markkinointipäällikkö Pauliina Pikkujämsä BusinessOulusta.

Viime kesänä Finavia teki Oulun lentokentälle merkittävän peruskorjauksen ja paransi lentoliikenteen infrastruktuuria. Pari vuotta aikaisemmin uudistettiin terminaalin palvelut ja lisättiin viihtyisyyttä. Nyt Finavia on ilmoittanut kohentavansa kentän liikennejärjestelyjä. Tavoitteena on sujuvoittaa lentoasemalle saapumista ja poistumista sekä selkeyttää pysäköintijärjestelyjä, mikä hyödyttää tulevaisuudessa myös UL–ARN-reitin matkustajia. Työt alkavat 2. toukokuuta 2018 ja valmistuvat elokuun lopussa.

Oulusta Helsinkiin lennetään jopa 17 vuoroa päivässä.< Takaisin edelliselle sivulle